AFS CAR RENTAL & TOURS SDN BHD

H13,BLOCK H, 1 ST FLOOR

CYBER SQUARE, JALAN LINTAS KEPAYAN,

88300 KOTA KINABALU, SABAH

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • Twitter Clean

MOTAC License No : KPK/LN 9390

© 2019 by AFS Car Rental IT Dept

All graphic source : freepik.com       All image source : freepik.com, Pixabay.com & Google

Search
  • AFS BLOGGER

Tak Perlu Ke Bali, Bukit Kokol Juga Menarik Untuk Kaki Instagram!

Updated: Feb 10Jika anda seorang kaki travel atau gemar mengambil gambar berlatar belakangkan pemandangan yang cantik dengan rekaan pelantar, buaian atau struktur yang unik untuk Instagram, anda kini tidak perlu lagi pergi jauh ke Bali untuk merealisasikan impian anda


KERANAAA???


Anda boleh berkunjung ke Bukit Kokol yang terletak kira – kira 30 kilometer atau 40 minit perjalanan dari pusat bandar.Bukit Kokol kini menjadi tumpuan pelancong dan dalam kerana pemandangan yang menarik sepanjang laluan ke puncak.


Tips untuk jurugambar,pemandangan yang paling menarik boleh dirakamkan ketika waktu petang dan malam berlatarbelakangkan panorama lampu Kota Kinabalu dan Teluk Likas.


Dengan ketinggian kira kira 2400 m dari paras laut, cuaca pada waktu malam di bukit kokol agak sejuk sejuk dengan suhu sekitar 18 – 23 darjah selsius.Tidak hairanlah, tempat ini juga menjadi lokasi kegemaran untuk pasangan pengantin yang inginkan suasana yang santai.


Dengan kadar serenda RM5 ringgit dikenakan sebagai yuran masuk anda juga boleh memilih untuk menginap di homestay atau resort yang terdapat di situ.


Jadi berkunjunglah ke bukit kokol jika ada kesempatan.Anda pastinya berpuas hati dengan gambar gambar yang semestinya cantik untuk dikongsikan di Instagram anda. Jangan lupa dapatkan pakej percutian sabah murah hanya di AFS Car Rental & Tours.
11 views